Last van sleur of vervlogen dromen? Lees meer poëzie!

LAST VAN SLEUR OF VERVLOGEN DROMEN? LEES MEER POËZIE!

Begon u dit jaar ook vol goede voornemens en wilde plannen, maar hebt u al geen idee meer waarover die ook alweer gingen? Komen de berichten over Trump u inmiddels volledig de strot uit? Net als die over de Russen? Over de Brexit? Over het zoveelste weeralarm? De schadelijkheid van alcohol? Rentestanden? Inflatiecorrectiewaarden? Hoogste tijd dan om weer eens ver weg te dromen en nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Verruim uw geest deze zomer met poëzie!

Laat u bijvoorbeeld verrassen door K. Schippers’ speelse observaties van het alledaagse in de bundel Fijn dat u luistert. Zijn spel met taal en ook met vorm maakt je ontvankelijk om op een hele nieuwe manier naar dozen, kasten of het getal vier te kijken. Of kijk juist uw angsten eens diep in de ogen met de gedichten uit Jaja, de oerknal van Maria Barnas. Vooral de vier pagina’s lange opsomming ‘Waar men bang voor is’ helpt enorm als je denkt als enige een fobie te hebben. Ook een aanrader is Een steen opengevouwen van Alexis De Roode, vol gedichten over de weinig poëtische omgeving van het kantoorgebouw. Confronterend én relativerend voor wie zich daarin het grootste deel van het jaar bevindt (en die daarna gauw even op adem kan komen met De Roodes eerdere bundel Gratis tijd voor iedereen). Luistert u liever? Dan is De Poëziepodcast iets voor u. Welke poëtische weg u ook bewandelt: u zult merken dat een kleine dagelijkse dosis met aandacht ingenomen poëzie voldoende is om uw blik op de wereld te veranderen.
Hopelijk voelt u zich dan snel weer zoals de mensen uit het gedicht ‘Logistieke problemen’ van Ester Naomi Perquin, die op een doodgewone woensdag per vergissing een doos met daarin hun toekomst ontvangen, en durft u weer te doen zoals zij:

Maar wij stapten voorzichtig de doos in en zagen
dat we mooier dan ooit vergeten zouden wat we
dachten dat ons te wachten stond.

Ps. Lees het hele gedicht ‘Logistieke problemen’ van Ester Naomi Perquin hier

Pps. Smaakt het naar meer? Ellen Deckwitz laat in Olijven moet je leren lezen zien hoe je nog meer uit gedichten kunt halen. En ook de website www.hallogedicht.nl is een aanrader.

Scroll naar top