Kom 18 mei naar Literatuur in de wijk

De Culturele Apotheek organiseert samen met buurtcentrum De Meevaart en De Dagen op zaterdag 18 mei ‘Literatuur in de wijk’. Lees meer over het programma en de schrijvers en dichters die langs komen.

Zelfzorg: Last van ouder worden? Dit verhaal helpt

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken… Dat we oud worden. Dat hopen we althans. En op een bepaalde manier ook weer niet. Lees dit verhaal van Lydia Davis wanneer de paniek over dat ouder wordende lijf toeslaat.

Lezen is goed voor de mens: De feiten op een rij

Lezen is goed voor de mens. Zeker het lezen van boeken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat KVB Boekwerk liet uitvoeren. Alles wat er bekend is uit wetenschappelijk onderzoek lieten ze op een rij zetten.

Last van voorjaars-schoonmaak woede?

Maakt de lente je onrustig? Voel je een dringende behoefte om het voorjaar aan te grijpen om het eens over een heel andere boeg te gooien? Hou dat gevoel vast met De gebroeders Sisters van Patrick DeWitt.

Nieuwe samenleesgroep van start in Bos & Lommer

Sinds kort zijn we gestart met een samenleesgroep in de Amsterdamse buurt Bos & Lommer. In buurtcentrum Kijkduin kun je iedere woensdagavond van 19.15 tot 20.15 uur aanschuiven. Gratis.

28 maart: inloopspreekuur tijdens Dag van de Literatuur

Op donderdag 28 maart aanstaande houden we inloopspreekuur voor alle jongeren die de Dag van de Literatuur in Rotterdam bezoeken. Kom langs, stort je hart uit en ontvang een hoogstpersoonlijk boekenrecept.

Slapeloze nachten? Laat je meevoeren door Murakami

Lijd je wel eens aan slapeloosheid? En dan bedoelen we niet dat je door stress of zorgen, of teveel drank wel eens een nacht niet goed slaapt. Nee, we bedoelen de slapeloosheid die veroorzaakt wordt door

Jezelf alweer zat? Dit gedicht helpt

Net aan een nieuw jaar begonnen en jezelf toch alweer een beetje zat? Dit gedicht van Cees Nooteboom helpt. Dagelijks in te nemen zolang de klachten duren.

Investeren in kunst is goed voor de volksgezondheid

Investeren in de kunst is goed voor de volksgezondheid. Dat schrijven neuroloog Bas Bloem (Radboud UMC), zijn Zwitserse collega Paul Krack en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

Scroll naar top