Nieuws

Literaire zelfzorg voor lijders aan vliegschaamte

Steeds meer mensen lijden aan vliegschaamte. Mooi nieuws natuurlijk! Want hoe meer mensen last hebben van deze kwaal, hoe beter het voor ons milieu is. Ten minste, als die vliegschaamte uiteindelijk leidt tot andere keuzes. Wij stelden een boekenlijstje op dat je kan helpen je schaamte om te zetten in actie.

Wat lezen de apothekers deze zomer?

Wij gaan met vakantie. Dat is relatief natuurlijk, want we blijven boeken lezen, en dat is deel van ons werk. Een heerlijk onderdeel, dat wel. Superfijn om nu wat extra bijleestijd te hebben. Deze boeken nemen wij mee in rugzak of koffer, of liggen klaar voor een leesvakantie op eigen balkon.

Een feestje was het: Literatuur in de wijk

Samen met De Meevaart en De Dagen organiseerden we ‘Literatuur in de wijk’. We lazen samen werk van Maartje Wortel, Akwasi, Gerswin Bonevacia en Rob van Essen. En zij droegen voor uit eigen werk en dat van schrijvers die ze bewonderen. ‘Een geweldig recept’, volgens een van de bezoekers.

Spreekuur boeken bij de Kabbala

Op woensdag 3 juli aanstaande houden we een speciaal boeken-op-recept spreekuur voor bezoekers van de tentoonstelling Kabbala – De kunst van de Joodse mystiek in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Last van vaderschapstwijfels?

Zit je op de wipwap waar het om wel of niet voortplanten gaat? 35, maar nog te druk met werken en bijhouden van alle sociale media om het kinderbesluit echt bij de kop te pakken? Dan schrijven we je het boek Kleine dagen voor.

Zelfzorg: Last van ouder worden? Dit verhaal helpt

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken… Dat we oud worden. Dat hopen we althans. En op een bepaalde manier ook weer niet. Lees dit verhaal van Lydia Davis wanneer de paniek over dat ouder wordende lijf toeslaat.

Lezen is goed voor de mens: De feiten op een rij

Lezen is goed voor de mens. Zeker het lezen van boeken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat KVB Boekwerk liet uitvoeren. Alles wat er bekend is uit wetenschappelijk onderzoek lieten ze op een rij zetten.

Last van voorjaars-schoonmaak woede?

Maakt de lente je onrustig? Voel je een dringende behoefte om het voorjaar aan te grijpen om het eens over een heel andere boeg te gooien? Hou dat gevoel vast met De gebroeders Sisters van Patrick DeWitt.

28 maart: inloopspreekuur tijdens Dag van de Literatuur

Op donderdag 28 maart aanstaande houden we inloopspreekuur voor alle jongeren die de Dag van de Literatuur in Rotterdam bezoeken. Kom langs, stort je hart uit en ontvang een hoogstpersoonlijk boekenrecept.

Scroll naar top