Jezelf alweer zat? Dit gedicht helpt

Net aan een nieuw jaar begonnen en jezelf toch alweer een beetje zat? Dit gedicht van Cees Nooteboom helpt. Dagelijks in te nemen zolang de klachten duren.

Investeren in kunst is goed voor de volksgezondheid

Investeren in de kunst is goed voor de volksgezondheid. Dat schrijven neuroloog Bas Bloem (Radboud UMC), zijn Zwitserse collega Paul Krack en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

Nieuwe samenleesgroep van start in Bos & Lommer

Sinds kort zijn we gestart met een nieuwe samenleesgroep in Amsterdam. In Huis van de buurt De Boeg, in Bos & Lommer, komen we elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur samen

Persoonlijk leesadvies onder de kerstboom

Bent u op zoek naar een mooi, origineel kerst- of eindejaarscadeau voor uw geliefde, een vriend of uw collega? Verras hen met een Boeken op recept-cadeaubon.

Samenleesgroep zoekt begeleider

Ben jij een boekenwurm en lijkt het je mooi om je in te zetten voor anderen door een samenleesgroep te begeleiden? Meld je dan als vrijwilliger.

Persoonlijk leesadvies nodig? Maak een afspraak

Dagelijks verschijnen er nieuwe romans. Hoe vind je tussen alle oude en nieuwe titels het boek dat bij je past? Boeken op recept helpt! Ben je het lome lezen verleerd en wil je je weer eens kunnen verliezen in een boek?

boekenkast op kleur

Hersengymnastiek voor ouderen met dementie

Iedere vrijdagochtend leest een groep senioren ‘met geheugenproblemen’ in Odensehuis Het Schouw passages uit romans en gedichten, samen met een leesbegeleider van de Culturele Apotheek. Het blijkt een schot in de roos.

Dit lezen de apothekers deze zomer

Het is vakantietijd, ook voor de Culturele Apothekers. We waaieren uit naar het zuiden en het uiterste oosten van Europa. Alleen Roos blijft thuis, want die ging al twee keer dit jaar. In elk geval is het voor ons allemaal tijd om bij te lezen.

Scroll naar top