In een interactieve theaterlezing van een uur, vol wetenschappelijke inzichten, filosofische overdenkingen en literaire observaties staan we stil bij de waarde van het lezen van literatuur en bij de vraag of je daar nu echt beter van wordt. En we laten mensen bepaalde effecten aan de lijve ervaren. We dienen ze gedichten toe als ‘Het recht op traagheid’ van Alexis de Roode – een probaat antistressmiddel – en verplaatsen ze in luttele seconden in de schoenen van een dementerende door het voorlezen van een klein stukje uit Bernlefs Hersenschimmen. Ook literaire medicijnen tegen kwalen als het Calimero-complex, risicomijdend gedrag en keuzestress passeren de revue.

In november was de try-out van onze theaterlezing in theater van Beresteyn in Veendam voor meer dan 300 vrijwilligers van Biblionet Groningen. Tine Noorda, Marketing & Communicatieadviseur Biblionet Groningen: We kijken met een goed gevoel terug op de theaterlezing van De Culturele Apotheek op onze Vrijwilligersdag. Akke en Marije wisten het publiek mee te nemen in een boeiend verhaal over de heilzame werking van literatuur. Ze behandelden op maat diverse ‘kwaaltjes’ met passende medicijnen in de vorm van een boek. Het optreden was daardoor zowel leuk als inspirerend. Erg tevreden!

Ook interesse in onze theaterlezing over de heilzame werking van literatuur? Neem contact met ons op via vraag@cultureleapotheek.nl