kinderboekenspreekuurNa ons spreekuur voor volwassenen ontwikkelden we op veler verzoek een speciaal spreekuur voor kinderen, onder de noemer De Boekendokter. Kinderen kunnen met al hun leesvragen op dit spreekuur terecht. Het maakt niet uit of ze nu helemaal niet weten wat ze willen lezen, of juist heel gericht op zoek zijn naar een boek over een bepaald onderwerp.

Onder andere in de Kinderboekenweek op de jeugdafdelingen van de OBA, de bibliotheek in Den Bosch en die van Rosmalen, tijdens ons spreekuur in de bibliotheek in Bloemendaal en op het LOGOS-festival in jeugdtheater De Krakeling spraken we  met kinderen die de hele Grijze Jager-serie uit hadden en nog wel zo’n meeslepende serie lusten. Met meisjes die graag over heksen lezen. Met jongens die helemaal weg waren van Het leven van een loser. Met kinderen van 6 die al heel wat boeken van Roald Dahl hadden stukgelezen. Met dyslectische kinderen van 10 die op zoek waren naar makkelijk en toch niet kinderachtig leesvoer. We schreven al vele leestips uit en dachten mee met ouders over aanstekelijke voorleesboeken.

Het is iedere keer weer een feest, al die kleine en grote boekenwurmen op consult!

Jeugdbibliothecaris Vera Laagland van de Amsterdamse openbare bibliotheek was bij het spreekuur: “De Culturele Apotheek hield al verschillende keren tijdens de Kinderboekenweek een Boekendokter-spreekuur op de jeugdetage. Door de vrolijke en aantrekkelijke aankleding zijn deze dokters voor kinderen helemaal niet eng. De spreekuren werden dan ook druk bezocht. De Boekendokters gingen met de kinderen in gesprek over het thema van de kinderboekenweek, het soort boeken waar ze van houden en onderwerpen waar ze graag over lezen, en hadden voor iedereen een of meer leuke boekentips”.

De boekendokters inhuren? Wil je de kinderen op school op een speelse manier aan het lezen krijgen? Ben je op zoek naar een leuke activiteit, bijvoorbeeld voor de kinderboekenweek?  Of heb je om een andere reden interesse in ons kinderboekenspreekuur? Stuur een email naar vraag@cultureleapotheek.nl en wij nemen contact met je op.

De Boekendokter in actie

Kinderboeken
Kinderboekenspreekuur in de OBA