Met onze spreekuren geven we speels leesadvies op locatie, bijvoorbeeld in bibliotheken, op festivals en op congressen.  We nemen bezoekers daarbij mee voor een kort maar prikkelend consult in onze speciale apothekersspreekkamer. Hier kunnen ze hun hart uitstorten over de kleine en grote levenskwalen die hen kwellen. Nadat we een diagnose hebben gesteld en allergieën hebben achterhaald, schrijven we ter plekke een boekenrecept uit: twee of drie heilzame titels, inclusief de juiste dosering, het beste tijdstip van inname en eventuele bijwerkingen.

De vorm is speels en maakt mensen nieuwsgierig, maar in ons doel zijn we bloedserieus: bezoekers dat ene boek aanraden dat precies raak is.

Wat vinden onze opdrachtgevers?

Marijke Troelstra, programmacoördinator van de Openbare Bibliotheek Amsterdam: De Culturele Apothekers Akke Visser en Marije Wilmink verzorgden al diverse keren met veel succes een Boeken op Recept-spreekuur in de hal van de Centrale Bibliotheek Amsterdam. Naar aanleiding van een actueel thema, bijvoorbeeld feestdagenstress, gaven zij vele mensen die zich spontaan bij hun balie melden een leesadvies op maat. Door hun grote, adequate titelkennis en de professionele en humoristische benadering van het publiek (witte jassen, stethoscopen, doktersschermen) zijn de reacties heel enthousiast en positief. Een aanrader!’

Ria Bergsma van de bibliotheek op Terschelling waar we tijdens Oerol optraden: ‘Sommige klanten vonden het hilarisch, een fantastische act. Andere bezoekers vonden het recept heel waardevol. Ook ikzelf ging ‘op consult’  en ben inmiddels verdiept in een van de boeken die ik voorgeschreven kreeg. En ik moet zeggen: ik voel me er heel goed bij! Zo’n apotheek zou je altijd in de bibliotheek moeten hebben. Ik hoop dat ze volgend jaar weer komen.’

Meer reacties van opdrachtgevers kun je hier lezen.

Interesse in het boeken van de Culturele Apotheek voor een spreekuur? Wilt u misschien geen literatuur, maar liever poëzie of theater op recept? Ons spreekuur maken we bij voorkeur op maat. Stuur een mail naar vraag@cultureleapotheek.nl, dan nemen wij contact op om meer informatie te geven of een afspraak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *