In de media

In de media

Het Nieuwsblad van het Noorden schreef over het BoekenFEST in Assen en over het inloopspreekuur dat we er hielden. Je kunt het artikel hier vinden.


Taalstaat

We waren te gast bij het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits. In De Taalstaat draait alles om de Nederlandse taal. Wij vertelden er wat we zoal doen in onze apotheek, of boeken je echt beter kunnen maken en gaven Frits Spits ter plekke een literair recept passend bij zijn prangende vraag ‘Waar is alles wat was?’. Je kunt het fragment hier terugluisteren: http://www.radio1.nl/item/350924


telegraaf 2014

We stonden in De Telegraaf. We vertelden in het interview voor welke kwalen mensen zoal bij ons terecht kunnen, hoe we tot de juiste literaire medicatie komen en waarom wij denken dat literatuur toch zo heilzaam is. Je kunt het artikel hier inzien:
artikel Telegraaf


spijker_header_final

We waren te gast in het radioprogramma Spijkers met Koppen waar we werden geinterviewd door Dolf Jansen. Je kunt het hier terug luisteren.


VK magazine

In Volkskrant Magazine stond een uitgebreid artikel over ‘bibliotherapie’. Journaliste Iris Dekker kwam bij ons op consult en schreef er over. Ook hoogleraar Arko Oderwald en onze Vlaamse collega’s Sylvia Derom (die zelfhulpboeken voorschrijft) en schrijfster Kristien Hemmerechts komen aan het woord.

Het hele artikel, inclusief een lijstje boekentips bij een winterdip, lees je hier: Volkskrant Magazine.


Trouw dec2013

De Boekenapotheek kreeg veel aandacht in de media. Zo stond er een artikel in Trouw over de therapeutische werking van literatuur en kunst: “Hun geloof in de kracht van lezen werkt aanstekelijk, waardoor de rijstebrijberg opeens weer op een tuin der lusten begint te lijken.”De Boekenapotheek kreeg veel aandacht in de media. Zo stond er een artikel in Trouw over de therapeutische werking van literatuur en kunst: “Hun geloof in de kracht van lezen werkt aanstekelijk, waardoor de rijstebrijberg opeens weer op een tuin der lusten begint te lijken.”


Nieuwe Liefde magazine

In het magazine van De Nieuwe Liefde, het enige ‘opiniekwartaalblad voor meer medemenselijkheid’, staat een artikeltje over wat we in onze culturele apotheek zoal doen en waarom:
“Iedereen krijgt een persoonlijk behandelplan…. Relativering is een ingang…. Voor een ander werkt een herkenbaar verhaal beter.” Het hele artikel kun je hier lezen: Nieuwe Liefde Magazine


Margriet

In Margriet nummer kun je (na een tijdje puzzelen) ook iets lezen over de Culturele Apotheek:

Margriet Boeken en TV


Studio MAX Live

We schoven aan bij het programma Studio MAX Live om te vertellen over wat de Culturele Apotheek doet en waarom wij denken dat boeken heilzaam zijn. En we schreven ter plekke literaire medicatie uit aan BN-ers in nood. Je kunt het hier terug zien: http://tvblik.nl/studio-max-live/aflevering-75ESTA

Marije werd geinterviewd voor de rubriek ‘Wat beweegt haar’ in de Esta. Ze vertelt waarom we met de Culturele Apotheek begonnen, wat zij zelf zo heilzaam vindt aan literatuur en welk boek haar onlangs nog raakte. ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol (Dimitri Verhulst) helpt mensen hun boosheid kwijt te raken.’

Lees het hele artikel Interview in Esta


Nrc Next 270712

Voor de rubriek Next Spot van NRC Next interviewde journaliste Joke Beeckmans initiatiefnemer Akke Visser over wat de Culturele Apotheek doet: “We koppelen wat mensen bezig houdt aan hun leesvoorkeur. Op die manier willen we ze passende stof tot nadenken aanbieden”. Later verscheen het artikel ook in de NRC.

Je kunt het hele artikel hier lezen: Leesvoer op recept bij de Culturele Apotheek, Nrc Next


Hongerige Wolf

In het laatste weekend van juli verandert het buurtschap Hongerige Wolf in een festivalterrein. Ruim 3000 bezoekers weten de weg naar het noordoostelijkste puntje van Nederland te vinden voor een bezoek aan het leukste kleine festival van ons land. De culturele apothekers hebben er ook hun mobiele apotheek opgezet. In het Dagblad van het Noorden verscheen een lovende recensie over het festival en over de ‘deskundige literaire recepten’ die we uitschreven aan dwalende festivalgangers. Met tips voor iedereen die dit festival niet wil missen. Lees de recensie hier Dagblad van het Noorden


Apothekers

Het Vlaamse Apothekersblad schreef een leuk artikel over de Culturele Apotheek. Het verscheen in het Nederlands en in het Frans. Met leestip voor echte apothekers. Wij schreven De vrouw met de sleutel van Vonne van der Meer voor aan deze doelgroep. Mocht u deze zomer een Vlaamse apotheek binnen stappen en geen medicijn, maar een verhaal voorgeschreven of voorgedragen krijgen, dan weet u hoe dat komt.

Lees het artikel: Apothekersblad. Of de Franse versie: Apothekersblad, Franse versie


logo BNR

De Culturele Apotheek was te gast bij BNR nieuwsradio. In het radioprogramma ‘Aan de Slag’ vertelden we over onze persoonlijke leesadviezen. En we gaven razendsnel een live boekenadvies aan presentatrice Harmke Pijpers. Nieuwsgierig?

Je kunt het vraaggesprek terugluisteren door op de titel van dit bericht te klikken, door hier te klikken of door een mp3-bestandje te downloaden: BNR_Nieuwsradio


CultureleApotheek_Parool_20-07-2011

Naar aanleiding van het speciale spreekuur vakantieboeken in Cafe Brecht schreef het Parool een artikel over de Culturele Apotheek. Over de aanpak van ons persoonlijk leesadvies, en over vakantieboekentips voor reizigers en thuisblijvers. Het artikel als pdf openen kan hier: Culturele Apotheek in het Parool.

Scroll naar top